Blog Başlık

  • Haziran 16, 2020

    Ayakkabıda Devrim: Nike Air Teknolojisi

    E, Nike bu; akıllara her zaman öncü teknoloji ve sistemlerle geliyor. Bu, Nike efsanesinin başladığı ilk dönemden beri hep böyle olagelmiştir.

    Nike Air, Nike teknolojileri arasında kuşkusuz en ayrıcalıklı olanlardan. Onunla 1979 yılında tanıştık. O dönem için hayli heyecan verici bir gelişme olan Air sisteminin ayakkabılarda bir devri kapatıp, yenisini açtığını söylemek yanlış olmayacaktır. Artık yürürken ya da koşarken zeminin yorucu etkisi büyük ölçüde azaltılmış, adımlar hafifletilmişti.

    Nike Air teknolojisi olduğu haliyle kalmadı, zaman için sürekli gelişim gösterdi. O bugün hala, kusursuzluk hedefiyle gelişmeye devam ediyor. Ortaya çıktığı ilk haline kıyasla çok daha ileri seviyede olan Air konforu, hem performans ayakkabılarında hem de günlük sneaker modellerinde yer alıyor.

    Peki, onu ne kadar tanıyorsunuz? Nike Air teknolojisi tam olarak nedir? Nike Air Ayakkabı Modelleri bu üstün giyim deneyimini nasıl sunabiliyor?

    Nike Air kısaca, esnek ve dayanıklı bir kaplama içine basınçlı havanın doldurulmasıyla meydana gelen bir sistemdir.

    Sistem Nasıl Çalışır?

    Ayakkabılarda bulunan Air birimi, ayak tabanı zemine çarptığında sıkışır ve ayak kaldırıldığı an yeniden orijinal hacmini ve formunu kazanır, bu sayede bir sonraki çarpma etkisine hazır hale gelir. Böylece her adımda çarpma etkisi emilmiş olur.

    Nike Air sistemine sahip ayakkabılar, hafif bir yapıdadır. Bu hafiflik, performans sırasında daha az enerji harcayarak daha yüksek performans gösterebilmeyi mümkün kılar.

    Nike Air Ne İşe Yarar?

    Air teknolojisinin geliştirilme amacı, ayakkabılarda hafif yastıklama sunmaktır.

    Sistem, Air biriminin ve ayakkabının orijinal yapısı bozulmadan esneklik ve yaylanma kabiliyeti sağlar. Ayakkabı tabanının zemine temasında çarpma etkisi büyük oranda yumuşatılır. Bu sayede havada yürüyormuş etkisi ortaya çıkar.

    Air teknolojisi, spor aktivitesi sırasında daha yüksek performans sergilemeye yardımcı olurken, günlük kullanımda da çabuk yorulmayı engeller.

    Air Max Nedir?

    1987’de geliştirilen Air Max, Air biriminin ilk gözle görülür halidir. Bu tasarımın, Air teknolojisine vurgu kattığını söylemek mümkün. Air Max, maksimum konforun peşinde olanlara, beklentilerinden fazlasını sunuyor.

    Nike Air Gözde Spor’da!

    Performans ayakkabılarında ve günlük sneakers modellerinde rahatlıktan ödün vermeyin. Üst düzey konfor sağlayan Nike Air Ayakkabı Modellerine online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.

    Nike Air Teknolojisi Nedir?
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR