Blog Başlık

  • Haziran 16, 2020

    Bilinçli Şekilde Spor Yaptığınızdan Emin Misiniz?

     

    Türü ne olursa olsun, sporun hayat kalitesi üzerindeki olumlu etkileri herkesin malumu. Bununla birlikte, bu olumlu etkilerin yalnızca, bilinçli şekilde yapılan sporla elde edileceğini aklınızda bulundurun.

    Önemli güvenlik tedbirlerini almamak, kas ve iskelet sistemi başta olmak üzere, vücudun çeşitli sistemleri üzerinde büyük ya da küçük zararlara sebebiyet verebilir. Kıkırdak, kas, tendon, eklem ve kemik gibi yapılar, bilinçsiz spordan ilk etkilenecek yapılar. Bu nedenle, kas zedelenmesi, kemik kırığı ve kıkırdak ayrılması, yanlış spor yapma sonucu ortaya çıkma olasılığı en yüksek sağlık sorunlarından. Bunların yanı sıra, daha büyük hatalar, daha ciddi sağlık sorunlarına yol açacaktır.

    Peki, sakatlanma riskini düşürmek için nelere dikkat edilmeli?

     

    Uzman Danışmanlığı Hayati

     

    Her şeyden önce, uzman bilgiyle oluşturulmuş bir yol haritanız olmalı. Bu noktada, doktorunuz ve yaptığınız sporla ilgili bir profesyonelin danışmanlığına ihtiyacınız var.

    Sağlık kontrolünü kesinlikle yaptırmalısınız. Bu, hangi aktiviteleri nasıl yapmanız gerektiği konusunda bilgi verecektir. Böylece kapasitenizi zorlayacak hareketlerden kaçınabilirsiniz. Beden kapasitesini aşırı zorlamanın, kalp sorunlarına davetiye çıkaracağını unutmayın.

     

    Uygun Ekipman Kullanın

     

    Kullandığınız kıyafetler ve ayakkabılar, aktiviteye uygun olmalı, vücuda ihtiyaç duyduğu konforu ve hareket özgürlüğünü sağlamalı.

    Bu noktada, özellikle ayakkabı seçimine dikkat edin. Yanlış ayakkabı seçimi, sakatlanmaların yaygın karşılaşılan nedenlerinden biri.

    İleri sistemlerle ayakkabı tasarımlarında çıtayı yükselten üreticileri tercih edin. Skechers Erkek Spor Ayakkabısı, kadın ve çocuk spor ayakkabı çeşitleri, beklentileri karşılayacaktır.

     

    Tekniğe Hâkim Olun

     

    Oynadığınız oyunun veya yaptığınız bireysel sporun tekniğine hâkim olmak, vücudu zorlayacak yanlış hareketlerin yapılmasını önlemeye yardımcı olur. Teknik bilgi, minimum eforla maksimum sonucun alınmasını da sağlayabilir. Böylece vücudu gereksiz yere zorlamadan, odaklanılan sonuca ulaşılabilir.

     

    Isınma Hareketlerini Atlamayın

     

    Yaptığınız aktivite ne olursa olsun işe, ısıma hareketleriyle başlamanız gerekiyor.

    Bu hareketler, daha fazla efor için kasları ve eklemleri hazır hale getirir. Böylece, kas tutulması, zedelenmesi gibi sorunların ortaya çıkma riski düşer, aktivite daha yüksek performansla yapılabilir.

     

    Skechers’la İçiniz Rahat

     

    Ayaklarda konfor ve özgür hareket, bütün vücudun rahatını, sağlığını ve performansın niteliğini etkiler. Beklentilerden fazlasını karşılayan Skechers erkek spor ayakkabı çeşitlerini online mağazamızdan inceleyebilir, Skechers Erkek Spor Ayakkabı Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

    SPOR SIRASINDA SAKATLANMA RİSKİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR