Yaz Kampı Spor Kombini Nasıl Olmalı?

Yaz Kampı Spor Kombini Nasıl Olmalı?

Yaz mevsiminde doğayla baş başa tatil yapmak paha biçilmezdir. Herkesin tercihi mutlaka farklıdır ama yaz kamplarında her şey dahil tatillerden daha rahat edeceğinizi garanti ediyoruz. Özellikle outdoor spor aktiviteleri olmazsa olmazlarınız arasında yer alıyorsa … Yaz kamplarında hiking, trekking ve daha pek çok aktivite sizi bekliyor. Eğer, şansınız varsa kamp yaparken tertemiz bir denizde veya gölde yüzme imkanı bulabilirsiniz. Gölde yüzmenin keyfi bir başka oluyor, aklınızda bulunsun! Peki, yaz kampı spor kombini nasıl olmalı? 

Bu konuda yanınızda hangi kıyafetleri götüreceğiniz konusunda eliniz ayağınız birbirine dolaşıyorsa, biz size bu konuda bazı önerilerde bulunabiliriz. Yaz kampında  spor kombininizi nasıl oluşturabilirsiniz? 

Kampa Gitmeden Önce Spor Giysilerinizi Liste Yapın! 

Aslına bakarsanız, yaz mevsiminde iki günlüğüne dahi olsa kamp yapmaya gitseniz yanınızda götürmeniz gereken pek çok spor kıyafeti bulunuyor. Yaz kampı yaptığınızda bunun iki günden fazla süreceğini düşünürseniz ne demek istediğimizi anlarsınız. Kamp sırasında genel olarak spor kıyafeti tercih ediliyor.

Bu yüzden özel olarak farklı kıyafetleri yanımızda taşımamıza gerek kalmıyor.  Kamp yaparken hem spor yapabileceğimiz hem de kamp günlerini geçireceğimiz hangi kıyafetleri alabiliriz? Yapacağımız listenin içinde pek çok kıyafet bulunuyor. Spor tişörtü, pamuklu tişört, çorap (yazın çorabı ne yapacağım diyebilirsiniz ama inanın gerekli) , outdoor pantolon/şort, bandana veya şapka, polar mont ya da sweatshirt ve daha pek çoğu … Yaz kampında spor yaparken şık ve fonksiyonel bir kombin oluşturmanın ipuçları hemen aşağıda … 

Terinizi Atacak Bolca Spor Tişört Çeşitlerini Kamp Çantanıza Koyun 

Spor yaparken aklımıza ilk gelen kıyafet spor tişörtler oluyor. Yaz kampı sırasında da spor yaparken bolca spor tişörtüne ihtiyacınız olacak. Yaz kamplarının olmazsa olmaz sporlarından birisi olan doğa yürüyüşleri için efor sarf edeceksiniz. Buna benzer sporları yaparken pamuklu tişörtlerden veya pantolonları giymekten kaçınmalısınız. Zira pamuklu tişörtler spor yaparken oluşan teri emerek ıslanırlar.

Hemen ardından ısınız vücudunuzdan uzaklaşır ve üşürsünüz. Ayrıca, rüzgarlı ve soğuk havalarda bu etki daha fazla ortaya çıkar. Pamuklu tişörtler sağlığınız açısından zararlıdır. Fakat polyester materyal kullanılarak tasarlanan spor tişörtlerde ise durum daha farklıdır. Özellikle yaz mevsiminde yapılan doğa yürüyüşleri gibi spor aktiviteleri sırasında güneşin ve sıcak havanın etkisiyle daha fazla terliyoruz. Polyester materyal kullanılarak tasarlanan spor tişörtleri yapısı gereği oluşan teri kumaşın dış yüzeyine iterek teri vücudunuzdan uzaklaştırıyor.

Kumaşın düş yüzeyine itilen ter hava ile etkileşime girerek kuruyor. Bu nedenle, yazın kamp yapmaya giderken spor yapmak için yanınıza yedekli olarak hızlı kuruma özelliğine ve teri dışarı itme özelliğine sahip spor tişörtlerinden yanınıza almalısınız. Spor tişörtleri hem uzun kollu hem de kısa kollu olarak tasarlanıyor. Yaz mevsimi için güneşin etkisinin yüksek olduğu saatlerde kollarınızı kapamasından dolayı uzun kollu spor tişörtleri öneriliyor. 

Outdoor Pantolon veya Şort Almayı Unutmayın 

Yaz aylarında kamp yapmanın vazgeçilmez spor kıyafetlerinden biri de polyester ya da naylon materyal kullanılarak tasarlanmış ince outdoor pantolon veya outdoor şortlardır. Sıcak yaz gününde outdoor pantolon giyme düşüncesi bile terlemenize neden olabilir, biliyoruz. Gün içinde yapacağınız doğa yürüyüşlerinde sizi rahatsız edecek çalılar, sivrisinekler ve güneş yanmasını düşündüğünüz zaman bize hak vereceksiniz. Böylesi dış etkenlere karşı sizi outdoor pantolonlar başarılı bir şekilde korur.

Kimi yazlık outdoor pantolon modellerinde diz bölgesinde fermuarlar yer alır. Bu outdoor pantolonları aynı zamanda outdoor şort olarak kullanabilirsiniz. Outdoor pantolon ya da şortları seçerken bu ürünlerin nefes alabilir ve hızlı kuruma özelliğine sahip kumaşlardan üretildiğine dikkat etmelisiniz. Tıpkı pamuklu tişörtlerde olduğu gibi pamuklu kumaşlar kullanılarak tasarlanmış kargo pantolonlar terleme veya ıslanma durumunda konforunuzu azaltır. Bunun yanı sıra yaz kampını yaptığınız yerde yüzme imkanınız varsa çantanızdan mayonuzu eksik etmeyin. 

Şapka veya Bandana Yanınızda Mutlaka Olmalı 

Son günlerde bandanaların kullanım alanları ve farklı kullanım şekilleri nedeniyle bandanalar oldukça yaygınlaştı. Bandanalar, kafa bandı, boyunluk, fular gibi eşyalar ile başınızın istediğiniz bölgesini dış etkenlerden koruyabilirsiniz. Çok hafif olmaları ve katlandıkları için çok az yer kaplarlar. Cebinizde her yere kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Yaz kampları sırasında oldukça kullanışlı eşyalar arasında yer alır.

Bunun yanı sıra şapkaları unutmamalıyız. Güneşin zararlı etkilerinden yüzünüzü ve başınızı korumak için tasarlanan şapkalar da mutlaka kamp çantanıza almanız gereken eşyalar arasında bulunuyor. Şapkaların pek çok farklı modeli var. Güneş siperlikli şapkalar, UV korumalı şapkalar, katlanabilir outdoor şapkalar vs. Gereksinim duyduğunuz şapkayı seçerken kullanım kolaylığını ve kumaş özelliklerini göz önünder bulundurmanız sayesinde yaz kampınızı oldukça konforlu geçirebilirsiniz. 

Yaz Mevsiminde Kamp Yapmadan Önce Hava Durumunu Öğrenin ve Giysilerinizi Gözden Geçirin 

Yaz mevsiminde hava her zaman sıcak olmayabilir. Özellikle yaz kampı yapmaya gittiğiniz bölgede.. Bölgesel yağışlar olasıdır.  Dolayısıyla, yaz günlerinde kamp kurmaya gitmeden önce gideceğiniz bölgedeki yağış durumunu öğrenerek kampta giyeceğiniz kıyafetleri ve spor kombininizi gözden geçirin.

Yaz mevsimi bile olsa üşüyebilirsiniz. Kamp yapmaya gideceğiniz bölgede yağmur varsa, yanınıza  kapüşonlu panço veya yağmurluk almanız gerekebilir. Bunun yanı sıra yaz kampı kurmaya gittiğiniz bölgede gündüz ile gece arasında ciddi sıcaklık farkları ile karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla, gece saatlerinde her zaman katmanlı olarak giyinmeniz uygun olur.

Mesela, pamuklu tişörtleri spor yaparken değil ama gece saatlerinde kamp ateşi etrafında otururken ya da çadır içinde bulunduğunuz zaman temel katman olarak giyebilirsiniz. Pamuklu tişörtler bunun için oldukça uygun bir seçim olacaktır. Pamuklu tişörtlerin uzun, kısa ve kolsuz olarak tasarlanan modellerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Yumuşak ve pamuklu dokusu nedeniyle özellikle uyurken kendinizi konforlu hissetmenizi sağlar. 

Havanın Serinlemesi İhtimalini Göz Önüne Alın 

“Yaz aylarında hava serinler mi hiç” diye aklınızdan geçirmeyin. Yüksek bir bölgede yaz kampı kuruyorsanız, elbette serinler. Yazın kamp gecelerinde soğuk bir havayla karşılaşma ihtimalini göz önüne alarak giyeceğiniz pamuklu tişörtün üzerine bir üst giysi olarak bir polar sweatshirt veya ceket almanızı öneriyoruz. Polar giysiler kumaş yapılarından dolayı çok iyi ısı yalıtımı yapar.

Bu nedenle, polar sweatshirtler, ceketler veya yelekler soğuk yaz akşamlarında imdadınıza yetişebilir. Çeşitli spor giysi markalarının tasarladığı kıyafetler arasında outdoor spor aktiviteleri için hazırlanan polar sweatshirtler ve ceketleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Sweatshirtleri fermuarlı olarak tercih ederseniz daha rahat edeceğinizden emin olun. Bu ürünlerin fermuarını açarak da kullanabilirsiniz. Gece saatlerinde çadırınızın etrafında dolaşmak üzere ve kamp ateşi etrafında oturmak üzere yanınıza bir eşofman altı almak alternatifleriniz arasında bulunuyor. 

Ayakkabılar ve Diğer Eşyalar

Yaz kampına gitmeden önce alacağınız spor ayakkabı modeli bir outdoor ayakkabı modeli olmalıdır. Spor olarak trekking ve hiking sporlarını sıklıkla yapacağınız için en uygun spor ayakkabı modeli outdoor ayakkabı modelleri arasından seçeceğiniz bir üründür. Outdoor spor ayakkabılarınızın rahat, dayanıklı ve yaptığınız spor aktivitesine uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Outdoor spor ayakkabınız ayağınıza ve bileğinize yeterli desteği vermelidir. Outdoor ayakkabılarınız ayağınızı kayalardan korumalı ayrıca, rahat yürüyebileceğiniz kadar esnek olmalıdır.  Yaz kampına giderken uygun ayakkabıları da seçtiğinizde yaz kampı spor kombininizi tamamlamış olursunuz. 

 

Bir önceki yazımıza https://www.gozdespor.com/blog/icerik/esofman-takimi-kombinleri linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: spor kombini
Haziran 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR