Spor Salonuna Giderken Edinmeniz Gereken Malzemeler

spor malzemeleri

Spor salonuna düzenli giden kişiler için spor çantası hazırlamak günlük rutinlerden biri haline gelmiştir. Spor çantası hazır bir halde arabanın arkasında ya da kapının önünde duruyordur. Bazı spor tutkunlarının farklı tarzdaki antrenmanlar için hazırlanmış farklı spor çantaları bile bulunur. Onlar için alınması gereken malzemeler bellidir ve neredeyse hiçbir şey unutmazlar; ancak siz öyle olmayabilirsiniz! Spor salonuna ilk defa gidiyorken neler alınması gerektiğinden emin değilseniz, hazırladığımız liste ile eksiklerinizi gözden geçirin. Spor salonuna giderken edinmeniz gereken malzemeler, kolay bulunabilen ve bütçe dostu malzemelerdir. İşte listemize başlıyoruz!

 

Spor Salonuna Giderken Edinmeniz Gereken Malzemelerin Başında Spor Çantası Var

 

Onca malzemeyi derli toplu tutmanın en iyi yolu tabi ki de bir spor çantasından geçiyor! Çanta boyutunun götürmek istenilen malzemelere uygun olması ise hem taşıma hem yer açısından önemli. Eşyaları ufak bir çantayı sıkıştırmanız anlamsız olacağı gibi ihtiyacınızdan büyük çantayı taşımak onca yorgunluğun üstüne iyi gelmeyecektir. Nike Nk Brsla Xs Duff spor çantası, ayakkabı bölmesi ile geri kalan eşyalarınızı temiz bir şekilde taşımanızı sağlıyor. Çift sapı ve omuz askısıysa taşıma kolaylığı getiriyor. İç cebi olan spor çantalarını tercih etmeniz cüzdan, telefon gibi önemli eşyalara zarar gelmesini önler. Eğer spor salonuna giderken ayakkabı taşıma gereği duymuyorsanız daha geniş alanı sunan spor çantalarına göz atabilirsiniz.

 

Spor Kıyafetleri Temizlik İçin Önemli

 

Terli kıyafetlerle eve dönmek kadar rahatsız edici az duygu vardır. Spor salonunda onca egzersizden sonra terlemeniz olağan ve sağlıklıdır; ancak bu durum kimseyi rahatsız etmemelidir. Ter kokusunu önlemek için deodorant ve parfüm gibi hijyen ürünlerini kullanmaktan ziyade en garanti çözüm kıyafetleri değiştirmektir. Kadınlar için büstiyerler ve erkekler için basketbol şortları spor salonuna giderken giyilebilecek rahat spor kıyafetleri arasında. Hit cardio veya kondisyon egzersizlerinden sonraki ekstrem terleme ihtimalini göze alarak iç çamaşırı gibi özel eşyaları da yanınızda götürmeniz gerekebilir.

Spor salonunda havuz bulunan kişiler çantalarına mutlaka bikinisini veya şortunu koymalıdır. Yorucu bir egzersizden sonra buz gibi suya atlamanın verdiği hafiflik inanın hiçbir yerde yok! Son anda fikir değiştirme ihtimaline karşılık, çok da ağırlık yapmayan bikini ve şortunuzu da spor çantasına eklemekte sakınca yok.

 

Küçük Ama Yardımcı Malzemeler

 

  • Saç Lastiği: Koşarken veya zıplamalı yoğun antrenmanlarda saçlarla uğraşmak bir hayli yorucu olabilir. Saç bantları ile saçlarınızı geriye atabilir veya saç lastiği yardımıyla spora rahatça odaklanabilirsiniz.

 

  • Çorap: Temiz çoraplar ayağın hava almasını sağlarken cildi tahriş ve sürtünmelere karşı korur. Terli çoraplarla aynı ayakkabıyı giymek hijyen açısından sağlıklı olmadığı gibi rahatsız edicidir. Spor salonuna giderken edinmeniz gereken malzemeler arasında kesinlikle çorap takımı olduğunu söylemeliyiz.

 

  • Su Matarası: Yorucu bir egzersizden sonra vücudunuzun suya ihtiyacı vardır. Spor salonundaki sebillerde sıra beklemek istemiyorsanız ve antrenman aralarında su içmeye ihtiyaç duyuyorsanız, su matarası almalısınız. Bütçenizi zorlamayacak mataraların doğa dostu olmasına özen göstererek dünya için de faydalı bir hareket yapabilirsiniz.

 

  • Kulaklık: Müzik, zorlu antrenmanlarda yardımcınız olabilir. İster spora odaklanmak ister motivasyon arttırmak için olsun, kulaklık spor çantasından eksik edilmemeli.

 

  • Kişisel Bakım Malzemeleri: Roll-on, tırnak makası, lens, şampuan gibi kişisel bakım ve ihtiyaç ürünleri de elbette ki spor çantasında bulundurulmalı. Bakım malzemeleri kişiden kişiye göre değiştiğinden, spor öncesi ve sonrasında ihtiyacınız olabilecekleri düşünmekte fayda var.

 

  • Sağlıklı Atıştırmalıklar: Vücudun kalori kaybından sonra su içmeye ihtiyacı olduğu gibi tuzlu veya tatlı bir besine de ihtiyacı olabilir. Şeker, baş dönmesi gibi rahatsızlıkları olanlar yanında muhakkak atıştırmalık taşımalı; ancak bilinen bir sağlık problemi yoksa bile protein ağırlıklı bir barın spor sonrasında yenmesinde hiçbir sakınca yok.

 

Olmazsa Olmazlardan: Havlu

 

Koşu, yoga, yüzme veya hit antrenmanlardan sonra sarılacağınız ilk şey havlunuz olacak. Spor salonuna giderken edinmeniz gereken malzemeler arasındaki belki de en önemli eşyalardan biri: havlu. Pamuklu bir kıyafete göre üç dört kat daha fazla ter emme gücüne sahip ve daha çabuk kuruyor. Bazı spor salonları havlu getirmeyi zaten zorunlu kılıyor ki bu gerçekten herkes adına yararlı bir karar. Kullandığınız spor aletini gelecek bir dahaki kişiyi düşünerek terli bırakmamaya özen göstermelisiniz. Çabuk kuruyan havlular ederek çantanızın hijyenini de düşünebilirsiniz. Mikrofiber havluların daha hafif ve çabuk kuruyan bir yapıya sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var.

 

Edinmeniz Gereken Malzemeler Arasında Yardımcı Ekipmanlar da Var

 

Spor yaparken harcadığınız enerjiyi arttırmak veya kaslarınızın daha esnek olmasını istiyorsanız, yardımcı ekipmanlar iş başında. Squat yaparken dize ve bacağa takılabilen, antrenmanın zorluğunu arttıran güç lastiği taşıması en kolay malzemelerden biri. Ardından herkesin çocukluktan beri aşina olduğu atlama ipi geliyor. Tüm vücudu çalıştıran ve bedenin dayanıklılığını arttıran ipler arasından klasik atlama ipi ekstra hafif atlama ipini seçebilirsiniz. Yahut daha fazla kalori yakmak isteyenler ağırlık ipleriyle kendilerine meydan okuyabilir!

Dirseklikler, dizlikler ve bileklikler eklemlerinizi kavrayarak sakatlanma riskini azaltır. Boks veya darbe içeren egzersizlerde kullanılan yardımcı ekipmanlar teri dışarı atan yüzeyleri sayesinde çekinmeden antrenman yapmanıza katkıda bulunur. Fitness egzersizlerinde kullanılan eldivenlerin normal eldivenlerden farkı spor aletlerini daha rahat kavrama olanağı tanımasıdır. Doğru seçilmiş eldiven ile ağırlık kaldırırken ki kayma sorunları ortadan kaldırılmış olur. Aynı zamanda kolay incinebilen bilek kısmını sıkıca sararak sakatlanma ihtimalini azaltır. Cırtcırtlı ve esnek yapısıyla tüm bedenlerde kullanılabilen fitness eldivenleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

9 Round gibi fonksiyonel antrenmanların yapıldığı salonlarda “jumping jack” gibi ısınma hareketlerinden sonra kum torbasına geçilir. Boks eldiveni spor salonunda bulunsa da hijyen açısından garanti sağlamaz. Sizden önce eldiveni giyen kişinin mantar vb. deri problemleri size bulaşabilir. Temiz eldiven kullandığınızdan emin olmak adına mutlaka boks eldiveni edinmelisiniz.

 

2020 Spor Malzemeleri Listesine Maske ve Dezenfektan Eklendi

 

Pandemi sürecinden önce de temizlik önemliydi; ancak artık hayati bir önem taşıyor. Spor salonları salgının birinci dalgasında kapatılmıştı ancak şimdi hizmet vermeye devam ediyor. Maskeyle spor yapmak sağlık açısından sakıncalı olsa da spor salonuna girişte maske takmak hala zorunlu. Dezenfektan ise dokunulan spor aletlerinden sonra kullanılmalı. Elin otomatik olarak teri silmek için yüze dokunması, istenmeyen mikropların bulaşmasına sebep olabilir. Tuvalete girdikten veya kapı kollarına dokunduktan sonra eller dezenfekte edilmelidir. Eğer ki Covid-19 salgını boyunca spor salonlarına gitmemeyi tercih edenlerdenseniz, www.gozdespor.com üzerinden tüm siparişlerinizi verebilir ve spor keyfinize evde devam edebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza https://www.gozdespor.com/blog/icerik/pilates-yapmak-icin-8-guclu-neden linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: spor malzemeleri
Eylül 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR