Pilates Yapmak İçin 8 Güçlü Neden

Pilates

 

Pilates son zamanlarda o kadar popüler hale geldi ki, eğitim için fırsatlar her yerde karşımıza çıkmaya başladı. Özel eğitmenlerden, grup eğitimlerine kadar herkesin cebine uygun bir eğitim veriliyor. Elbette ki pilatese başlarken sertifikalı bir eğitmenle çalışmanız en doğru olanı ancak seçeceğiniz yöntem para durumunuza, fiziksel sağlığınıza ve deneyimlerinize göre değişiklik gösterebilir. Günümüzde teknoloji sağ olsun, youtube gibi platformlardan dahi pilates öğrenmek mümkün. Aynı şekilde internet üzerinden sipariş edeceğiniz kitapla konu hakkında okuma yapmaya başlayabilirsiniz. O halde bu yıl içinden geçtiğimiz pandemi döneminde siz de evde kalmanın ve kendi başınıza pilates öğrenmenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorsanız; pilates bantlarınız ve topunuz bizden! Siz de size sunacağımız pilates yapmak için 8 güçlü neden sonrasında “Neden daha önce pilatese başlamadım ki?” diyebilirsiniz bizden söylemesi!

 

 

Pilates Yapmak İçin 8 Güçlü Neden Sayacaksınız ancak Pilates Nedir Ki?

 

Pilates, 1900’lerde Josep Pilates tarafından geliştirildi. Pilates düşük yoğunluktaki bir egzersiz türüdür. Duruş bozukluğunu düzeltirken ve vücudun esnekliğini arttırırken tüm kasları güçlendirir. Pilates çekirdek bölge denilen karın bölgesini hedeflese de diğer tüm bölgeleri de çalıştırır. Ekipmanla veya ekipmansız şekilde pilates yapmanız mümkündür. Seçiminiz ne olursa olsun esas amaç kontrollü, hassas hareket etmek ve nefesinizi kontrol etmektir. Pilates insan vücudundaki yarattığı pozitif etkilerle sadece bir egzersiz olarak kalmayıp yaşam şekline dönüşür; daha kaliteli bir hayata sahip olmanızı sağlar. Art arda gelen tekrarlı egzersizler genellikle oturarak veya uzanarak yapılır. Kontrollü akışkan hareketlerle yapılan klasik pilates egzersizi ortalama 45 dakikadan bir saate kadar sürebilir. Pilates egzersizi haftada 1 veya 2 gün olacak şekilde yapılmalıdır. Kasların dinlenmesi egzersizden daha verimli sonuçlar almanıza yardımcı olur.

 

“Neden Pilates Yapmalıyım?” Diyenlere: Pilates Yapmak İçin 8 Güçlü Neden

 

1.İster Mat İster Reformer Eğitimini Seçebilirsiniz

 

Temel olarak iki tip pilates egzersizi vardır. Bir tanesi baskı noktalarına tampon bölge olması amacıyla yoga matından daha kalın bir matla yapılan egzersizdir. Bir diğeri ise yaylar ve direnç kasnaklarla desteklenen ve sürgülü bir platform olan reformer yardımıyla yapılır. İki egzersiz türü de kontrollü olmayı amaçlar. Hangi egzersizin size daha iyi geldiğini zamanla keşfedebilirsiniz.

Pilateste belirli bir bölgede yoğun kas çalışılmasına odaklanılmaz; kaslarınız yer çekimine veya lastik bantlara karşı koyarak güçlenir ve uzar. Spor salonlarında yapılan egzersizler zaten güçlü olan kaslarınızın çalıştırılmasını hedeflerken; pilates, normalde kullanmadığınız zayıf kaslarınızı kullanır. Pilates yaparken bedeninize odaklanmanız, nefesinizi kontrol etmeniz ve bedeninizi akışta bırakmanız yeterlidir. Bedenini tanınması ve yapılan nefes egzersizleri aynı zamanda zihni güçlendirerek mental olarak da dayanıklı olmanıza katkıda bulunur.

 

2.Pilates Her Kas Grubunun Çalışmasını Sağlar

 

Pilatesin karın bölgesine ve tüm bedene odaklandığını söylemiştik ancak bu sadece belirli bölgedeki kasların çalıştığı anlamına gelmiyor. Pilates yapanlar karın kaslarını, kalçayı, iç ve dış bacakları ve beli de kapsayan egzersizlerle tüm vücudunu çalıştırmış oluyor. Pilates yapmak için 8 güçlü neden arasında kulağa en çekici gelen nedenlerden biri değil mi sizce de?

 

3.Yağsız ve Uzun Kaslara Kavuşabilirsiniz

 

Kas miktarınızı arttırmadan kaslarınızı güçlendirmenin en iyi yollarından biridir pilates. Doğru ve efektif yapılan egzersizler duruşunuzu düzeltirken fit bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Pilates kilo vermek isteyenler için de kolaylaştırıcı etkiye sahiptir; elbette düzenli ve sağlıklı beslenmek de gerekir. Pilates egzersizlerinde kullanılan yardımcı ekipmanlar yapılan hareketlerin etkisini arttırabilmektedir. Örneğin pilates çemberi üst beden veya bacakları zorlatmadan esnetmek için idealdir. Böylece yağsız ve uzun kaslara kavuşursunuz.

Pilates çemberini incelemek için resme tıklayabilirsiniz.

 

4.Yaralanma Riskiniz Çok Düşüktür

 

Isınarak yapılan ve hareketlerin doğru uygulandığı pilates egzersizlerinde yaralanma veya sakatlanma riskiniz oldukça düşüktür. Spor salonlarında yapılan fitness gibi egzersizlerin vücudun dış görünümüne daha çok odaklandığı aşikardır. Büyük ve şişkin kol kasları veya karındaki six pack… Pilates küçük kaslarınızı da antrenmana dahil ederek güçlenmelerini sağlar. Böylece tüm bedeninizin dengesini korumayı ve onu kontrol etmeyi öğrenirsiniz.

 

Pilates Yapmak İçin 8 Güçlü Neden Size İkna Etmeye Yetecek

 

5.Tüm Vücut Gücünüz ve Dengeniz Olumlu Etkilenir

 

Kaslarınız sadece karnınızdaki altı baklavadan ibaret değil. Yan yarın kaslarınız, kuyruk sokumunuz, diyaframınız ve pelvik kaslarınız gibi daha birçok kasınız var! Plank gibi esnemeli ve uzamalı hareketler sayesinde tüm beden güç kazanır ve dengesini arttırır. Pilates hareketleri formunuz mükemmelleşene kadar adım adım uygulanır. Omurganızı doğru hizada tutmayı öğrenmek yukarıda bahsettiğimiz “core” kaslar olmak üzere tüm kasları etkili bir şekilde çalıştırır. Pilates topu (https://www.gozdespor.com/povit-lks3-pilates-topu-55cm-8473) vücudu güçlendirmede ve forma kavuşturmada kullanılan vazgeçilmez bir spor ekipmanıdır. Özellikle pelvis, abdominal ve sırt bölgesindeki çekirdek kasları güçlendirir.

Povit 55 cm Pilates Topu modelini inceleyebilirsiniz.

 

 

6.Pelvik Taban Kaslarınız Güçlenir

 

Ne yazık ki kadınlar özellikle doğum yaptıktan sonra mesane sızıntı problemleriyle uğraşmak zorunda kalabiliyor. Ancak pilatese başlamak için hiçbir zaman geç değil! Pilates pelvik taban kaslarınızı güçlendirerek geçmişteki doğum problemlerinizin çözülmesine yardımcı olurken; gelecek doğum yapma sürecini kolaylaştırır. Eğer çocuk sahibi olmayı istemeyen bir kadınsanız bile pelvik taban kası egzersizlerinin size getirdiği zevkin tadını çıkarın! Yeni doğum yapmış bireylerin pilatese başlamadan önce doktorlarıyla veya bir fizyoterapistle görüşmeleri daha sağlıklı olacaktır.

 

7.Duruşunuzu Düzeltin

 

Küçükken bizi “Dik dur!” diye uyaran birileri hep olurdu değil mi? Sırt ağrılarının ve baş ağrıların çoğu, duruş bozukluğundan kaynaklıdır. Dik durmak doğru nefes alış verişini sağlarken vücudun daha etkili çalışmasına katkıda bulunur. Bir saatlik pilates egzersizi, tüm hayatınız boyunca duruş bozukluğundan kaynaklanan hasarı bir anda yok etmez; ancak omurgalarınıza dik durmayı öğretir ve sonrasındaki yamuk duruşların doğurabileceği zararları minimalize eder.

 

8.Pilates Ekipmanlarını Bulmak Çok Kolay!

 

 

Pilates yapmak için 8 güçlü neden arasında tabi ki de pilates ekipmanlarına ulaşım kolaylığı da bulunuyor. Eğitim aldığınız yerde kullanabileceğiniz ekipmanlar olduğu gibi egzersizlerinize evde devam etmek isterken kullanacağınız ekipmanları satın almak için hemen www.gozdespor.com'u ziyaret edin!

İnternet üzerinden pilates topunu nasıl kullanacağınızı veya pilatesi anlatan yüzlerce kaynak bulabilirsiniz! İster okuyarak ister video izleyerek evde pilates yapmak hiç de zor değil. Loop pilates bantları dairesel kapalı bantlardır. Reformer makinelerine kıyasla size daha özgür hareket alanı sağlar. Egzersizi yaptığınız bölgede direnç sağlayarak kaslarınızı güçlendirir.

Eğer bugüne kadar pilatese başlamak isteyip sizi durduran sebeplere takılı kaldıysanız; şimdi harekete geçmenin tam zamanı! Sitemizi ziyaret ederek pilates için gerekli ekipmanları sipariş verebilir ve güvenle kapınızdan teslim alabilirsiniz! T Pres, pilates şınavı ve birbirinden etkili pilates egzersizlerini keşfetmeye başlayın. Düzgün bir duruşun, rahat nefes alıp vermenin ve güçlü bir zihnin hayatınızı kaliteli hale getirdiğinizi gördüğünüzde, iyi ki diyeceksiniz.

 

Bir önceki yazımıza https://www.gozdespor.com/blog/icerik/nike-vs-adidas linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: Pilates
Eylül 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR