5 Adımda Spor Giyim Tarzı Modası

5 Adımda Spor Giyim Tarzı Modası

Özellikle son yıllarda sağlıklı bir yaşam sürme konusunda artan bilinç ve istek insanları daha çok spor yapmaya yönlendiriyor. Sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ve sağlımızı korumak adına evde daha çok kaldığımız bu süre zarfında da sporun değişik dallarına olan ilgi arttı. Bununla birlikte yaşam tarzımızı yansıtan kıyafetlerimiz de spor giyim tarzı modasına ayak uydurmaya başladı. Hatta sosyal medya fenomenleri ve birçok ünlü kişinin de spor giyimi günlük hayatlarının bir parçası haline getirmeye başlamalarıyla birçok kişi bu tarz modasına uygun giyiniyor.

Eğer evde spor yapmayı tercih eden biriyseniz kullanacağınız malzemeler ve spor giyim tarzınız da ona göre değişiklik gösterecektir. Spor salonlarında ya da sahalarda spor yapmayı tercih eden biri iseniz üzerinize alacağınız spor mont veya sweatshirt de giyim tarzınızı şıklaştıracak parçalardan. O halde 5 adımda spor giyim tarzı modasını yakalayacak önerilerimizle yazımıza devam edelim.

Spor Giyimin Vazgeçilmez Parçası Tişörtler

Eğer sportif biriyseniz ve yaşam tarzınız sporla iç içeyse sürekli hareket halindesiniz demektir. Bu aktif bir hayatı beraberinde getirirken terlememeniz mümkün değildir. Düzenli spor yapmasanız ve spor giyim tarzına sahipseniz bile tişörtler spor giyim tarzı modasının bir numaralı parçalarıdır.

Gerek ter gerekse kaliteli bir duruş açısından seçilen tişörtlerin kumaşı kaliteli olmalıdır. Piyasadaki bazı tişörtlere kıyasla kaliteli bir tişörte ödeyeceğiniz fiyat biraz daha pahalı olsa da kesinlikle buna değecektir. Kaliteli kumaşlı tişörtler hem terinizi emer, sizi ıslak koltuk altı görüntüsünden kurtarır hem de spor giyim tarzına sahip kişilerin kombinini tamamlar. Sıcak havalarda kısa kollu tişörtler kurtarıcı olurken kışın uzun kollu tişörtler ve üstüne giyeceğiniz bol parçalarla tarzınıza tarz katabilirsiniz.

Basic olarak adlandırılan düz tişörtler artık desenli ve yazılı tişörtler kadar moda. Beyaz bir tişörtle şıklığı yakalayamayacağınızı kim söyleyebilir? Basketbol şortunuz veya zevkinizi yansıtan bir eşofman altıyla hem rahat hem dikkat çekici bir kombin hazırlayabilirsiniz.

Bununla birlikte şapka, kolye gibi aksesuarlar spor giyim tarzı modasına ayak uydurmanızı sağlayan parçalardan. Birlikte kullanılan parçalarla daha özenli bir kombin haline gelen basic tişörtleri tercih etmiyorsanız renkleri, desenleri ve yazılarıyla kendi başına dikkat çeken tişörtleri tercih edebilirsiniz! Kesim ve modelleriyle kadın/erkek şeklinde ayrılan tişörtler olduğu gibi unisex olanlar da mevcuttur. Üzerinize yapışık ya da bol tişört tercihi yapmak tamamen sizin zevkinize kalmış! Eğer motivasyon sözlerinden ilham alan biriyseniz spor markaların ürettikleri ilham veren sözlerin yazılı olduğu tişörtleri de çok seveceksiniz.

Basket Şortları, Eşofman Altları ve Taytlar!

Spor giyim tarzı modasında rahatlığı en çok etkileyen parçalardan biri alt parçalardır. Yaptığınız herhangi bir spor alanında ya da günlük hayatınızda tercih ettiğiniz spor giyimde elbette ki rahat olmayı isteyeceksiniz. Şanslısınız ki artık birçok spor markasının üretimiyle birlikte birçok seçeneğe sahipsiniz! Basket şortları artık sadece erkeklerin ve basketbol oynayanların tercih ettiği bir parça değil.

Çift taraflı ve değişik renklerde oluşlarıyla kadınlar da basket şortları giymeyi seviyor. En çok tercih edilen diğer parça ise eşofman altları oluyor. Spor giyim tarzı modasının yaygınlaşmasıyla birlikte daha göz alıcı renklerde, modellerde ve çeşitlerde üretilen eşofman altlarıyla dikkatleri üzerinize çekmeniz çok kolay! Düz, çizgili veya neon renklerdeki eşofman altları her mevsim tercih edilebilir oluşu ve rahat hareket alanı sağlamalarıyla oldukça avantajlı.

Özellikle son yıllarda yoga ve pilates gibi alanlara artan ilgiyle taytlar daha çok tercih edilmeye başlandı. Basket şortlarının artık sadece erkekler tarafından giyilmemesi gibi akla ilk gelen şekilde taytlar da sadece kadınlar tarafından giyilmiyor. Bol giymeyi sevdiği kadar üstüne yapışan parçayla daha rahat hareket eden erkeklerin de tercihi tayttan yana olabiliyor. Siyah gibi düz renkleri tercih edebileceğiniz gibi üst parçayla uyumlu bir kombin yapmanız da pek mümkün. Günümüzde internet siteleri sayesinde daha az uğraşla daha çok seçeneği kısa bir zamanda gözden geçirebilirsiniz. zevkinize uygun seçeneklere daha kolay ulaşmak için filtreleme özeliğini kullanabilir ve sayfalar arasından gezinirken siz basket şortunun mu yoksa taytın mı daha uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

Rahatlığın Spor Giyimdeki Olmazsa Olmazı Spor Ayakkabılar

Yürürken, koşarken, zıplarken size eşlik eden spor ayakkabınızın seçimini yapmak gerçekten çok önemli. Öncelikle bedenin bütün ağırlığını taşıyan ayakların sağlığı sonrasındaysa spor giyim tarzına uygun ayakkabılar için önünüzde iki seçenek var. Tüm kombininizi yaptıktan sonra ayakkabınızı seçebilir ya da çok sevdiğini bir ayakkabıyı önce alabilir ve diğer parçaları ona göre kombinleyebilirsiniz.

Tişört modasında olduğu gibi spor ayakkabılarda da siyah ve beyaz gibi düz renklerden vazgeçmeyenler olduğu gibi karakterini yansıtan pembesinden yeşiline tüm değişik renk ve desenlerden vazgeçemeyenler de var. Önemli olan sizin rahatınız ve zevkinizi yansıtacak spor ayakkabınızı bulmanız. Eğer koşu yapıyorsanız koşu ayakkabıları tam size göre! Aynı şekilde sevdiğiniz spor markasının kış için bot ve çizme modellerine, yaz için sandalet ve terlik modellerine de göz atmayı unutmayın.

Spor Giyim Tarzında Aksesuarların Dokunuşu

Basic ve daha renkli/desenli giyim tarzlarından bahsetmişken onları tamamlayan aksesuarlardan bahsetmemek olmaz. Spor ayakkabılarınızı tamamlayan figürlü, yazılı ve eğlenceli çoraplar tarzınızı yansıtacak. Evde değil de dışarıda spor yapan biri iseniz telefonunuzu ve paranızı saklamakta zorluk çekebilirsiniz. Tam da bunun için bel ve sırt çantaları sizi bekliyor! Montları ve yelekleri aksesuardan saymasak da kombininizin tamamlayıcıları oldukları kabul edilebilir bir gerçektir. Örneğin tayt, beyaz tişört ve dikkat çeken spor ayakkabınızın üstüne giyeceğiniz yeleğiniz dış görünümünüzün tamamlayıcısı olacaktır. Özellikle kış aylarında tarzınıza tarz katacak bereler ve yaz aylarının vazgeçilmesi şapkalar ile de spor giyim tarzı modasına ayak uydurabilirsiniz.

İlgi Alanlarınıza Göre Spor Giyim Tarzı Modasını Takip Edebilirsiniz!

Spor ekipmanları kendinizi incitmeden daha efektif bir spor yapmanızı sağlarken spor giyim tarzınızı tamamlar nitelikte. Fitness, tenis ve pilates gibi ilgilendiğiniz alana göre değişik tarzda spor ekipmanları bulmanız mümkün. Atlama ipi, güç lastiği ve havlular fitness severlerin vazgeçilmezleriyken bone, yüzme tahtası ve yüzme gözlüğü deniz severlerin favorileri arasında. Badminton, futbol, voleybol ve basketbol sporlarıyla uğraşmayı sevenlerin de internet sitelerinden kolaylıkla bulabilecekleri ekipmanları satın alarak daha kaliteli ve tarz bir spor hayatına sahip olmaları artık çok kolay.

Sporun hayat kalitesini arttırması yanında bir yaşam tarzı haline geldiğini biliyoruz. Bu yüzden giyimde ve hayatın her alanında sportif bir görünüme sahip olmak istemek artık çok daha olağan. Günümüzdeki artan spor markaları ve internet siteleri sayesinde ise istediğinizi aramak ve ona kavuşmak artık çok daha az enerji gerektiriyor! Siz enerjinizi sporunuza harcayın ve giyim tarzı spor modasını yakalamak için sadece sitemizi takipten kalın!

 

Bir önceki yazımıza https://www.gozdespor.com/blog/icerik/dogru-spor-ayakkabi-secimi linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: spor giyim tarzı
Haziran 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR