Spor Giyim Tarzı Yaratmanın 5 Yolu

Spor Giyim Tarzı Yaratmanın 5 Yolu

Günümüzde modern şehirli kadın ve erkeğin giyim stillerinde önemli değişiklikler meydana geldi. Artık iş merkezlerinde ve ofislerde sadece takım elbiseli ve döpüyesli erkek ve kadınların çalışmadığı ilk bakışta fark ediliyor. Günlük yaşamdan iş ve çalışma hayatına kadar yaşamın her alanında casual ve spor giyim unsurları ön plana çıkıyor. Özellikle uygun mevsimlerde son derecede şık spor ve casual giyim tarzına sahip olarak işe giden ve işin ciddiyetinden de hiçbir şekilde ödün vermeyen erkek ve kadınlar bulunuyor. Bu yüzden giyim modasında öne çıkan markaların son yıllarda spor çizgilerden vazgeçmediği ve sokak modasını da stil spor modası ile birleştirdikleri dikkatlerden kaçmıyor.

 

Spor Bir Tarz İçin Bu Noktalara Dikkat

Siz de spor giyim tarzı yaratmak istiyor ve bu tarzınızı hayatının her alanında kullanmak istiyorsanız bazı giyim ipuçlarına ve kriterlere dikkat etmenizde fayda olacaktır. Bu sayede hem spor giyinmenin verdiği rahatlık ve konforu günün her saatinde üzerinizde hissedebilir hem de şık görünümünüz sayesinde her türlü ortamda bakışları üzerinizde toplamayı başarabilirsiniz. Bunun için spor giyimde öncü markaların her sene yenilediği kataloglara da dikkat ederek kendi giyim tarzınızı başarılı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

 

  1. Pantolon Yerine Jogging Seçimi

Son yıllarda özellikle dikkatlerden kaçmayan giyim stili detaylarından biri de pantolonlarn yerini jogging altlar ve eşofmanların almasıdır. Pek çok kadın ve erkek giyim markası, günlük giyimin bir paçası haline gelen ve pantolonun yerini alan rahat eşofman / jogger stili altlar ile modaya yön vermeye devam ediyor. Bu alt giyim ürünlerinin üzerine keyfe ve tarza göre seçim yapılabilmesi de bu parçaları popüler yapan özellikleri arasında yer alıyor. İsterseniz triko kazanlar ile birlikte isterseniz de sportif ekose gömlek tercihi ile bu kombini dikkat çekici bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Bu kombine son dokunuşu da elbette ki güneş gözlükleri ile yapabilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminde sıklıkla tercih edilen jogging ve eşofman altları ile çok şık ve tarz bir görünüm elde edebilirsiniz. Dilerseniz parçaları değiştirerek kendi vücut ölçülerinize ve hayat tarzınıza göre farklı alternatifleri de kullanabilir ve spor giyim tarzınızı yaratabilirsiniz.

 

  1. Olmazsa Olmaz Sneaker Ayakkabılar

Spor giyim denildiğinde akla ilk gelen giyim ürünlerinin başında doğal olarak sneakarlar yer alıyor. Çünkü tasarımcılar açısından her çeşit kombin ile uyumlu olabilecek renk ve tasarım seçenekleriyle üretilip piyasaya sunulan sneakarlar özellikle son 2 yıldır hem erkeklerin hem de bayanların spor giyim modası üzerinde etkili olan parçalardan biri olarak dikkat çekiyor. Çirkin ayakkabı olarak da adlandırılan ugly shoes modelleri ile dikkat çeken sneakerlar, son dönemde spor giyimin vazgeçilmez bir unsuru haline geldi.

Hemen hemen bütün kıyafet ve giyim tarzı ile uyumlu olarak kullanılabilen sneakar modelleri, casual giyimden mini eteğe kadar hem erkeklerde hem de bayanlarda hemen hemen bütün kıyafetler ile tamamlanabiliyor. Çok tarz bir görünüme sahip olan sneakarlar özellikle bahar mevsiminden itibaren havaların ısınmasıyla spor giyim tarzını yaratmak isteyenlerin de bir numaralı tercihi haline geliyor. Erkek ve kadın spor giyim ürünleri arasında çok önemli bir yere sahip olan sneakarlar arasında siz de ayak numaranıza ve sevdiğiniz renklere göre karmaşık görünen veya sade görünümlü sneakar tercihini yapabilirsiniz. Her kombinde olduğu gibi sneakar üzerine de eşofman ya da gömlek ile bir kombin hazırlayarak bu şıklığınızı markalı bir güneş gözlüğü ile tazeleyebilirsiniz.

 

  1. Kamuflaj Trendine Şans Verin

Ceket kategorisinde de spor giyim için tercih edilebilecek önemli ve dikkat çekici parçalar bulunuyor. Özellikle genç erkeklerin bir numaralı tercihi olan kolej tarzı ceketler erkeklerde spor giyim tarzı yaratmada en çok kullanılan ürünlerin başında geliyor. Farklı renk seçeneklerine sahip olan bu ceketler arasından seçim yaparak içine tek renk basic bir tişört giyip etkileyici ve dikkat çekici bir kombin oluşturabilirsiniz. Deri ceketler de son dönemde sportif tarza sahip ceket modelleri arasında yer almaya başladığı için sportif erkek giyim ürünleri arasında öne çıkmaya devam etmektedir.

Bu sezonun sportif giyim trendlerinde kamuflaj modası her parçaya yansımaya devam ediyor. Eskimeyen bir desen olarak karşımıza çıkan kamuflaj desenleri, tişörtlerden şortlara, eşofmanlardan ceketlere kadar spor giyimin her parçasında kendini ön plana çıkarıyor. Yani alt giyim veya üst giyim fark etmeksizin kamuflaj desenli bir kıyafet kullanarak tüm dikkatleri üzerinize çekmeyi başarabilirsiniz. Özellikle tek renk eşofmanların üzerine kamuflaj desenli basic tişörtler tercih ederek çok sportif bir tarz yaratabilirsiniz. Dış giyim olarak da tercih edebileceğiniz seçenekler arasında bol cepli, spor model bir kamuflaj desenli ceketlere şans verebilirsiniz.

 

  1. Spor Ayakkabı ve Takım Elbise Uyumu

Spor ayakkabılar kadın ve erkek fark etmeksizin spor giyimin olmazsa olmaz parçalarının başında yer alıyor. Takım elbiselerinin altında bile artık rahatlıkla sneaker tercihi yapılabiliyor. Giyim trendleri ve sportif giyim modası bu hale gelmişken kendilerine spor giyim tarzı yaratmak isteyen kişilere de spor ayakkabı giyinmek dışında hiçbir seçenek kalmıyor. Rahatlık ve konforu bir arada sunan bu ayakkabı modelleri, yüzlerce farklı markanın özel tasarımlar ve özgün modelleri ile tüketicilere farklı seçenekleri değerlendirme imkanı sunarak kendi spor tarzlarını yaratma fırsatından yararlanmalarını sağlıyor. Siz de farklı renk ve modelde spor ayakkabılar arasından tercih yaparak tarzınızı yansıtabilirsiniz.

 

  1. Renk Uyumuna Dikkat

İçinde rahat hissedeceğiniz kıyafetlerle sportif giyim tarzı kombinleri oluşturmanız oldukça basittir. Bunun için özellikle yaz dönemi trendlerine ve modasına ufak bir bakış atmanız yeterli olacaktır. Jean pantolon veya yakasız bir tişört kullanarak günlük giyimde sportif bir görünüm elde edebilirsiniz. Bununla birlikte sportif giyim için tercih edilen tişörtlerin baskılı, yazılı ve farklı materyaller ile tasarlanmış yüzlerce modeli bulunuyor. Fakat tarz seçimi spor bir stil yaratmak olduğunda bu durumda seçime uygun olanları yazılı ve çizgi desenli tasarımlara sahip modeller olmalıdır. Mevsime ya da yerine göre giyinerek sınırlarınızı çizebilir ve ortamda spor giyim tercihlerinizle fark yaratmayı başarabilirsiniz.

Erkekler için spor giyim tarzının bir diğer önemli unsuru da kıyafet seçimine karar verdikten sonra hangi kıyafetin hangi renklerde olacağını belirlemektir. Siyah başta olmak üzere beyaz, lacivert, kırmızı, mavi, turuncu, yeşil, sarı gibi temel renkleri ve canlı renk tonlarını kullanarak birbirinden enteresan ve ilgi çekici kombinler ortaya koyabilirsiniz. Zaten spor zindelik ve enerji demek olduğu için spor giyimin sade ve renksiz olması asla düşünülemez.

Alt spor giyimde de en çok dikkat çeken parçalar yaratılan spor stiline göre değişiklik gösterebilir. Chino pantolonlar ya da kanvas pantolonlar dışında büyük ceplere sahip kargo pantolonlar, eşofmanlar, kapri ve şortlar sportif bir giyim için erkeklerin gönül rahatlığı içinde tercih edebilecekleri önemli parçalar olarak öne çıkıyor.

Bir önceki içeriğimize https://www.gozdespor.com/blog/icerik/gunluk-giyimde-kurtarici-bir-parca-tayt-rahatligi bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Etiketler: spor giyim tarzı
Ağustos 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR