Outdoor’un Vazgeçilmezi Bot Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bot

Outdoor’un Vazgeçilmezi  Bot Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bot seçiminizi yaparken dikkat etmeniz gereken, maddelerin başında ayak anatominiz ile ne kadar uygun olduğudur. Kişilerin ayak yapıları (taraklı/taraksız) farklılık göstereceğinden bot tabanıyla ayağınızın uyumunu öncelikle değerlendirmek gerekir. Bot türevi ayakkabılar sert arazi şartları, soğuk kış havalarında dayanıklılık gösterebilmesi için su geçirmezlik ve soğuğa karşı dayanıklılık sağlar. Bunlar ele alındığında genelde botların tabanları normal ayakkabılara göre daha kalın ve sert yapıdadır. Burada önemli olan yastıklama dediğimiz botun içerisine yerleştirilen tabanlığın ayağınızı ne kadar yastıkladığıdır. Bir ayakkabıda sunulan yastıklama teknolojisi ne kadar gelişmiş ise ayağınız o kadar rahat edecek ve dış koşullardan etkilenmeden günlük rutininizi gerçekleştirmeniz kolaylaşacaktır.

Bot tabanınızın ayağınızla olan uyumsuzluğu  ağrı yaşamanıza, ayrıca topuk dikeni rahatsızlıklarının ilerlemesine sebebiyet verebilir. Bağcıklı bot modellerinde insanların özellikle dikkat etmediği bir durumda bağcık bağlandıktan sonra ayağınızı ne kadar iyi kavradığı gerçeğidir. Bağcık bağlanması sonrası bota ayağınız kavrama açısından oturmaz ise bu durum ileride ayağınızın yanlarında ve tabanında ağrılara sebebiyet verebilmektedir.

Kaymaz Taban Güvenlik Açısından Önemli

Kış günlerinde ve zemini ıslak alanlarda kaymaz tabanlı botları kullanmanız önemli. Soğuk havalarında etkisiyle oluşan buzlanma veya zeminde oluşan ıslaklık sebepli kaymaya elverişli hale gelen yürüme alanları taban teknolojisi iyi geliştirilmemiş botlarda kaymaya sebebiyet verir. Güvenlik açısından bot tabanında kauçuk malzeme kullanılması kaymanızı engelleyeceği için daha rahat bir deneyim sağlar.

Nefes Alabilirlik

Bot ürünleri normal ayakkabılara göre daha güvenliği arttırılmış ürünlerdir. Genelde boğazlı yapısı bulunan ve ayağın bileğine kadar saran bir tasarıma sahip olan botlar nefes alabilirlik açısından diğer ayakkabılara göre daha kapalıdır. Almış olduğunuz botun nefes alabilir kanallarla içeriden dışarıya teması önemlidir. Fakat bu temas iyi gelişmiş bir teknoloji ile desteklenmez ise botun içerisine soğuk hava dolacağından performans olarak verim alınamayacaktır. Nefes almayan ve ayak sağlığını olumsuz etkileyen bot türleri ayağınızda terleme ve kokuya sebebiyet verebilir. Hijyenik açıdan uygun olmayan bu tarz botların kullanımı ileride çeşitli ayak rahatsızlıklarına zemin hazırlar.

Sağlınız İçin Uygun ve Size En İyi Gelen Botu Seçin!

Bir bot ayakkabıyı sadece güzel göründüğü için almanın bir anlamı yoktur, kriter olarak sonbahar/kış vurgusunu ve sizin ruhunuzu yansıtan renklerle donatılmış botu seçin. Kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri tercih etmeniz hem ekonomik açıdan hem de yukarıda bahsetmiş olduğumuz sorunlarla karşılaşmamanız açısından önemli. Şimdi sizde web sitemizi ziyaret ederek, orijinal markaların bot modellerini inceleyebilirsiniz.
Etiketler: Bot
Eylül 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR