Outdoor Ceket Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

outdoor ceket

Açık hava etkinlikleri söz konusu olduğunda, doğru donanıma sahip olmak büyük fark yaratabilir. Mükemmel outdoor ceket her maceracı için olmazsa olmazdır. Dağlarda doğa yürüyüşü yapmayı, doğayı keşfetmeyi veya sadece şehirde yürümeyi planlıyorsanız doğru ve rahat bir cekete sahip olmak sizin için oldukça önemli olacak.

Piyasada her biri belirli aktiviteler ve hava koşulları için tasarlanmış birçok farklı outdoor ceketi bulunmaktadır. Ancak piyasada bu kadar çok seçenek varken ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulmak zor olabilir. Doğru bir outdoor ceket seçimi için yapacağınız aktivite türünü ve karşı karşıya kalacağınız hava koşullarını göz önünde bulundurmak önemlidir. Örneğin, dağlarda yürüyüş yapmayı planlıyorsanız, dayanıklı, su ve rüzgâr geçirmez ve ayrıca aşırı ısınmayı önlemek için teknolojisi yüksek iyi havalandırma sunan bir ceket ihtiyacınıza uygun olacaktır.

Dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktör, ceketin kalıbıdır. Rahat olmalı ve tam hareket özgürlüğü sağlamalı. İhtiyaçlarınıza en uygun olanı aldığınızdan emin olmak için ceketin kolları ve uzunluğunun yanı sıra malzeme ve yapısına da dikkat edilmelidir.

Outdoor ceket yapımında kullanılabilecek birçok farklı malzeme vardır. Bazı yaygın malzemeler şunları içerir:

GORE-TEX: Outdoor ceketlerde sıklıkla kullanılan su geçirmez, nefes alabilir yapısıyla rüzgâra ve yağmura karşı üstün koruma sağlar. GORE-TEX, üç katmanlı yapısıyla suya karşı aşılmaz bir bariyer oluştururken vücut ısısının ve terin dışarı çıkmasına izin vererek onu outdoor giyim için ideal bir kumaş haline getirir.

Kuş tüyü yalıtım: Ördeklerin veya kazların yumuşak, kabarık tabakasından yapılan bir yalıtım türüdür. Hafiftir, sıkıştırılabilir ve diğer yalıtım malzemelerine kıyasla üstün sıcaklık sağlar. Kuş tüyü yalıtımı, bir kuş tüyünün kapladığı alan miktarını ifade eden doldurma gücüne göre derecelendirilir. Daha yüksek doldurma gücü, kuş tüyünün havayı tutmada ve yalıtım sağlamada daha verimli olduğunu, dolayısıyla ağırlığına göre daha sıcak olacağı anlamına gelir.

Polar: Polar, polyester veya diğer sentetik liflerden yapılmış sentetik bir malzemedir. Yumuşaklığı, sıcaklığı ve nem tutma özellikleriyle bilinir ve bu da onu outdoor ceketleri için popüler bir seçim haline getirir.

Naylon: Naylon, gücü, dayanıklılığı ve suya ve rüzgâra karşı direnci ile bilinen sentetik bir malzemedir. Outdoor ceketlerinde genellikle olumsuz hava koşullarına karşı koruma sağlamak için kullanılır.

Polyester: Polyester, dayanıklılığı, kırışmaya karşı direnci ve nem emici özellikleri nedeniyle ceketler dahil giyim için popüler bir malzemedir.

Yün: Yün, sıcaklığı, nem tutma özellikleri ve kokulara karşı direnci ile bilinen doğal bir elyaftır. Soğuk havalarda sıcaklık sağlamak için outdoor ceketlerde sıklıkla kullanılır.

Sonuçta, bir dış mekân ceketi için en iyi malzeme, ihtiyaçlarınıza ve yapacağınız aktivite türüne bağlı olacaktır. Aktiviteleriniz sırasında sıcak ve kuru kalmanızı sağlamak için dünyaca ünlü çoğu marka farklı outdoor ceket teknolojileri geliştirmektedir.

Günümüzde teknolojisi yüksek malzemelerden üretilen sentetik materyaller kullanılarak yalıtım gücü yüksek, suya dayanıklı kaplama ve nefes alabilen kumaşlarla üretilen birçok outdoor ceket bulunmaktadır. Bu teknolojiler, markaların sizi her türlü hava koşulunda rahat ettirebilecek hafif ve oldukça etkili ceketler üretmesine olanak sağlamıştır. Bu ceketler yalnızca hava koşullarına karşı üstün koruma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda çeşitli stil ve renk seçenekleriyle açık hava etkinlikleriniz için de mükemmel bir seçim olacaktır. Sizler için bazı dünyaca ünlü markaların outdoor ceket teknolojilerini derledik.

Columbia Ceket Teknolojileri

Omni-Tech: Su, rüzgâr geçirmez nefes alabilir teknolojisi kuru ve rahat kalmanıza yardımcı olurken ter ve nemi vücudunuzdan uzaklaştırarak sıcak kalmanızı sağlar.

Omni-Shield: Bu teknoloji leke ve dökülmelere karşı koruma sağlamak için tasarlanmıştır. Kumaşın daha uzun süre temiz ve yeni görünmesini sağlar. Aynı zamanda nefes alabilir olduğundan sıcak havalarda serin kalmanıza ve rahat etmenize yardımcı olur.

Omni-Heat: Soğuk havalarda sizi sıcak tutmaya yardımcı olan bir termal yansıtma teknolojisidir. Yumuşak ve inanılmaz derecede dayanıklıdır. Kumaş, vücut ısısını size geri yansıtarak daha soğuk havalarda sıcak kalmanıza ve rahat etmenize yardımcı olan küçük gümüş noktalardan yapılmıştır.

OutDry: Sizi yağışlı hava koşullarında kuru tutmak için tasarlanmış su geçirmez bir teknolojidir. Kumaş, suyun dikişlerden ceketin iç kısmına sızmasını önlemeye yardımcı olan benzersiz bir yapıya sahiptir.

Thermal Coil: Bu teknoloji, soğuk havalarda ekstra sıcaklık sağlamak için tasarlanmıştır. Ceket, ısıyı hapsetmeye ve soğuk havalarda sizi sıcak tutmaya yardımcı olan bir ısı yalıtımı katmanından yapılmıştır.

Salomon Ceket Teknolojileri

AdvancedSkin Dry: Yağışlı hava koşullarında kuru kalmanıza ve rahat etmenize yardımcı olan su geçirmez ve nefes alabilen bir kumaş teknolojisidir. Kumaş, suyun içeri sızmasını önlemeye yardımcı olurken aynı zamanda nemin vücudunuzdan uzaklaştırarak zorlu hava koşullarında bile sıcak ve kuru kalmanızı sağlar.

AdvancedSkin Warm: Bu teknoloji sizi soğuk havalarda sıcak tutmak için tasarlanmıştır. Kumaş, ısıyı hapsetmeye ve daha soğuk havalarda sizi sıcak tutmaya yardımcı olan özel bir yalıtım katmanından yapılmıştır.

MotionFit: Bu teknoloji, çeşitli açık hava etkinlikleri için rahat ve sınırsız bir uyum sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kumaş esnektir ve benzersiz bir hareket özgürlüğü sağlar. Nefes alabilen kumaşı, yoğun fiziksel aktiviteleriniz sırasında sizi serin ve kuru tutar.

Pertex Microlight: Sıcak ve yağışlı koşullarda rahat etmenize yardımcı olan hafif ve nefes alabilen bir kumaş teknolojisidir. Kumaş, nemi vücuttan uzaklaştırarak sizi serin ve kuru tutan özel bir yapıya sahiptir.

Jack Wolfskin Ceket Teknolojileri

Texapore: Yağışlı hava koşullarında kuru ve rahat kalmanıza yardımcı olan su geçirmez donanıma sahip, nefes alabilen bir kumaş teknolojisidir. Nemi vücuttan uzaklaştırarak soğuk havalarda bile sıcak kalmanıza yardımcı olarak mükemmel düzeyde yalıtım sağlar.

Nanuk: Soğuk havalarda sizi sıcak tutmak için tasarlanmış yüksek kaliteli nefes alır ve çabuk kuruyan bir polar kumaştır. Kumaş, ısıyı hapsederek daha soğuk havalarda sıcak kalmanıza ve rahat etmenize yardımcı olan özel bir yapıya sahiptir.

Nanuk Dynamıc: Yüksek yoğunluklu açık hava etkinlikleri için tasarlanmış bu kumaş teknolojisi, esnek, nefes alabilen ve hızlı kuruyan yapısıyla Zorlu hava koşulları için orta düzeyde yalıtıma sahiptir.

Microguard: Soğuk havalarda sizi sıcak tutmak için tasarlanmış sentetik yalıtım teknolojisidir. Kumaş, ısıyı hapsetmeye ve daha soğuk havalarda sizi sıcak tutmaya yardımcı olan bir yalıtım katmanından yapılmıştır.

Merrell Ceket Teknolojileri

M Select DRY: Üstün konforlu koruma sağlayan bir başka kumaş teknolojisidir. Zorlu hava koşullarında üstün koruma sağlarken özgürce hareket edebilmenizi sağlamak için hafif, nefes alabilen ve dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Su geçirmez ve nefes alabilen yapısıyla olumsuz hava koşullarına karşı koruma sağlar.

M Select WARM: Bu teknoloji sizi soğuk havalarda sıcak tutmak için tasarlanmıştır. Kumaş, ısıyı hapsetmeye ve daha soğuk havalarda sizi sıcak tutmaya yardımcı olan özel bir yalıtım katmanından yapılmıştır.

M Select MOVE: Mükemmel hareket kabiliyeti ve nefes alabilirlik sağlayan gelişmiş bir kumaş teknolojisidir. Nefes alabilirliği arttırırken sıcak ve kuru kalmanıza yardımcı olur. Maksimum performans sağlayarak hareketlilik kazandırır.

M Select WIND: Nefes alabilen, rüzgâra ve suya dayanıklı yapısı zorlu hava koşullarına karşı koruma sağlarken esnek yapısı gelişmiş hareket özgürlüğü için yüksek hareket kabiliyeti sunar.

Quiksilver Ceket Teknolojileri

DryFlight: Bu kumaş teknolojisi en zorlu fiziksel aktiviteleriniz sırasında bile sizi hem kuru hem de rahat tutacak şekilde tasarlanmıştır. Hafif, su geçirmez ve nefes alabilir yapıdadır.

WarmFlight: Bu yenilikçi kumaş, ısıyı hapsederek sıcaklığı korumak için tasarlanmıştır. Üstün teknolojik yapısı ile soğuk koşullarda rahat kalmanıza yardımcı olur. Vücudunuzun sıcaklığını doğal olarak dengelenmesine olanak tanıyan hafif, esnek bir yapıya sahiptir. Yalıtım ve nefes alabilirliğin mükemmel dengesini sağlayan WarmFlight, maksimum hareket özgürlüğü sağlarken sıcak ve rahat kalmanıza yardımcı olur.

The North Face Ceket Teknolojileri

Gore-Tex: Kumaş teknolojisi, dayanıklı, su geçirmez yapısıyla nefes alabilen bir koruma sağlayarak olumsuz hava koşullarında bile kuru ve rahat kalmanıza yardımcı olur. Kumaş, suyun içeri sızmasını önlemeye yardımcı olurken aynı zamanda nefes alabilir yapısı nemin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

FlashDry: Bu teknoloji, nemi ciltten uzaklaştırmaya ve hızla kurumaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Fiziksel aktivite sırasında rahat ve kuru kalmanıza yardımcı olur. Hızlı kuruyan, ıslaklığı uzaklaştıran yapısı su geçirmezlik özelliği sayesinde su aktivitelerinden sonra kuru ve rahat kalmayı sağlar.

WindWall: Bu, sizi şiddetli rüzgarlardan korumak için tasarlanmış rüzgar geçirmez bir kumaş teknolojisidir. Kumaş, rüzgârı engellemeye yardımcı olurken , sizi sıcak tutan özel bir yapıya sahiptir. Soğuk hava koşullarında rahatlık sağlayan nefes alabilirlik özelliği üstün koruma sağlar.

FuseForm: Kumaşa gereksiz hacim eklemeden daha fazla koruma sağlamak için birden çok kumaş yoğunluğunu birleştiren benzersiz bir dokuma deseni sunar. FuseForm™ teknolojisi ile daha hafif, daha güçlü ve daha dayanıklı ürünler üretilmektedir.

Futurelıght: Bu kumaş teknolojisi, hava geçirgen ve esnek su geçirmez bir zar oluşturulmasına izin veren bir nano-dokuma tekniği ile üretilmiştir. FutureLight ayrıca son derece nefes alabilir ve hafif su geçirmez kumaşıyla zorlu hava koşullarında bile maksimum konfor sunar.

Thermoball: Kuş tüyünün sıcaklığını ve rahatlığını sentetik yalıtımın hafif nefes alabilirliği ile birleştiren yalıtım teknolojisidir. Bu teknoloji, kullanıcıların nemli, soğuk koşullarda bile sıcak kalmasını sağlar ve en soğuk ortamlarda bile üstün yalıtım sağlar.

Dryvent: Su geçirmez, nefes alabilen bir teknoloji sunar. Bu teknoloji, kullanıcıları her türlü ıslak koşulda kuru ve rahat tutmak için mükemmeldir. DryVent kumaşı, terin hızla uzaklaştırılmasını sağlayarak her koşulda kuru ve rahat kalmanızı sağlar.

Apex Flex: Hafif ancak dayanıklı yapıya sahip olan bu kumaş teknolojisi sizi her türlü hava koşulunda rahat ettiren su geçirmez dış yüzeye sahiptir. Örme iç kumaş yüzü bulunan bu dayanıklı, esnek-dokuma,  nefes alır yapısıyla maksimum koruma ve konfor için geliştirilmiştir.

Kaz Tüyü Dolgusu: Hafif ama üstün sıcaklık ve konfor sağlayan kumaş dolgu teknolojisidir.

Primaloft: En üst düzeyde hafiflik sağlarken sıcaklık ve kuruluk özelliği vücut ısısını hapseder. Minimum ağırlık ve hacim ile maksimum sıcaklık sağlar.

Mevcut çeşitli stiller, kalıplar ve kumaşlar ile nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. Ancak ihtiyaçlarınızı net bir şekilde anlayarak ve biraz araştırma yaparak size en uygun ceketi bulabilirsiniz. Geniş ürün yelpazesiyle ihtiyaçlarınıza ve yaşam tarzınıza uygun mükemmel ceketleri uygun fiyat orijinal ürün garantisiyle satın almak için hemen www.gozdespor.com'u ziyaret edin

Etiketler: outdoor ceket, ceket, su geçirmez ceket, uygun fiyatlı outdoor ceket
Ocak 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR