Krampon Seçimi Nasıl Yapılır?

Krampon Seçimi Nasıl Yapılır?

Krampon Seçimi Nasıl Yapılır?

Ekranın önünde engel olmasın, aman maç kaçmasın! Futbolun birçok duyguyu yaşatan apayrı bir tutku olduğu aşikar. Maç izlemenin de sahada top peşinde koşmanın da yeri bambaşka. Televizyon karşısında koltukta yayılmak ve takım ruhunu hissetmek güzel. Peki ya izleyen değil izlenensen? Yeşil sahalarda koşuşturan tüm oyuncular belirli ekipmanlara ihtiyaç duyar. Forma, aidiyeti belli etmek açısından görsel olarak en başta gelir. Krampon ise futbolu futbolcuyla oynayan, maçın kaderini belirleyendir. Hayır, abartmıyoruz! Doğru krampon seçimi yapmak bir maçın kaderini belirleyebileceği gibi oyuncunun sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Krampon giymeniz için profesyonel bir futbolcu olmanız gerekmez; halı saha maçlarına düşkünseniz, ayağınızı rahat ettirecek bir krampona ihtiyacınız var demektir.

Kramponun Görünümü Krampon Seçimi Yapmada Etkili Olmalı Mı?

Günlük hayatta kullanılacak spor ayakkabı seçimi yapılırken iki etmen vardır: rahatlık ve güzellik. Bazen beğenilen ayakkabının dış görüntüsü bizi o kadar kendine çeker ki, rahatlığımızdan fedakarlık etmeye hazır oluruz. Aynı şeyi krampon alırken yapmanın pek de doğru olduğunu söyleyemeyeceğiz. Krampon seçerken estetik görüntüden ziyade kramponun kalitesi önem taşır. Futbol oynarken performansı olumsuz etkileyecek ancak güzel görünümlü bir krampon, uzun vadede daha da büyük problemlere yol açabilmektedir. Bu nedenle kramponun görünümü işlevinden sonra düşünülmelidir. Eğer uzun yıllar kullandığınız krampon markası ve modeli varsa, yeni sezon ürünlerini bekleyerek koleksiyonunuza bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. İlk defa krampon alıyor veya önemli bir maç için seçim yapıyor iseniz, krampon seçerken dikkat edilmesi gereken kriterlere uygun hareket etmelisiniz.

Neden Doğru Krampon Seçimi Yapmam Gerek?

Orta saha, kanat, forvet fark etmez! Gönül verdiğiniz takımınıza hangi konumdan katkıda bulunuyorsanız bulunun; önemli olan nasıl top oynağınızdır. En beklenmedik anda verdiğiniz bir pas, takımınıza sayı kazandırıp herkesi mutluluktan havalara uçurabilir. İşte tam bu anda ayağınızdaki kramponun size ne kadar destek verdiğini fark edebilirsiniz. Elbette ki beden gücünüz ve bacak kaslarınız da iyi futbol oynamanızda etkili; ancak çalışmalarınızı doğru bir şekilde ortaya koymak için size uygun krampon seçimi yapmanız şart.

Doğru krampon seçimi yaptığınızda, sürekli hareket halinde olacağınız uzun saatlerde rahat bir şekilde hareket edersiniz. Krampon, ayağın topa vurulan darbelerden hasar almasını önleyebilir. Kramponun dış yüzeyinin sertliği, saha tipine ve kişinin zevkine göre seçilmelidir.  Dana, koyun ve kanguru derisinden yapılan kramponlar ufak farklarla birbirinden ayrılır. Kramponu giyecek kişi bu seçimde söz sahibi olacak kişidir. Kramponun altında yer alan çiviler, ayağın sahaya tutunmasını sağlayarak düşme ve sakatlanma riskini azaltır. Unutmayın ki, size uygun kramponu seçtiğinizde performansınız bundan kesinlikle olumlu yönde etkilenecek.

Krampon Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle bütçenizi belirlemelisiniz.

Ardından kramponun hangi zeminde giyileceği kararlaştırılmalıdır. Böylece kramponun tabanı da değişiklik gösterecektir.

Deri mi yoksa modern sentetik bir krampon mu istiyorsunuz?

Ayakkabının size rahat hissettirdiğinden emin olun.

Eğer tüm bunları sağladıysanız şimdi beğendiğiniz rengi seçebilirsiniz!

Bir Krampon İçin Kaç Para Ödemeye Hazırsınız?

Ayakkabı alırken bütçe belirlemek oldukça önemlidir. Alacağınız ayakkabıyı ne kadar sıklıkla kullanacağınız ve sizin için ne kadar önemli olduğu da ayrı bir sorudur. Arada bir gittiğiniz halı saha maçları için çok pahalı profesyonel kramponlar tercih etmektense, bütçenize uygun olanı seçmeniz mantıklı olacaktır. Eğer ki bir takımın alt yapısında oynuyor veya çocuğunuza ilk defa krampon alarak onu futbola yönlendirmek istiyorsanız; bütçenizi arttırabilirsiniz. Her renk çeşidinden her bütçeye uygun krampon fiyatları için hemen Gözde Spor'u ziyaret edin!

Hangi Zeminde Oynadığınız Krampon Seçimi İçin Önemlidir

Krampon seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenlerin başında zemin gelir. Zeminin sertliğine göre kramponun altındaki çivilerin sıklığı ve sertliği değişmektedir.

Sert zemin futbol ayakkabıları (FG): Kuru veya biraz ıslak olan doğal çim yüzeylerde tercih edilmelidir.

Yumuşak zemin futbol ayakkabıları (SG): Islak ve çamurlu doğal çim yüzeyleri için uygundur.

Yapay zemin futbol ayakkabıları (AG): Doğal olmayan, yapay sahalar için uygun ayakkabılardır.

Astro futbol ayakkabıları: Genellikle halı saha maçları için tercih edilir.

Kapalı mekan ayakkabıları: “Indoor” yani kapalı alanlarda oynanan oyunlarda giyilir.

Hangi zeminde oynayacağınız, alacağınız kramponun çeşidi hakkında size bilgi verir. Yumuşak zemin ayakkabılarında metal çiviler, astro ayakkabılarda büyük içleri boş delikler kramponun tabanını oluşturur. Örneğin kapalı mekan ayakkabılarının tabanı düz kauçuk olmaktadır. Kramponun altındaki çiviler ayakkabının zemine tutunmasını sağlayarak iyi bir performans sergilemenize yardımcı olur. Aynı zamanda ayağınızın kaymasını önleyerek sakatlanma riskini azaltır.

Belirli bir zemin için alınan kramponun diğer zeminlerde giyilmemesi gerekir. Bu durum hem ayakkabıya hem de oyuncuya ciddi zararlar verebilir. Üreticilere güvenmek ve ayrı zeminlere göre üretilen ayrı kramponlara sadık kalmak gerekir.

Deri mi Modern Sentetik mi?

Deri kramponlar en klasikleri olup zamanla ayağınızın şeklini alacağından en rahat olanlarıdır; ancak gelişen teknolojiyle birlikte benzer korumayı sağlayan daha hafif kramponlar üretilmektedir. Deri krampon güvenilirliğini ve darbelere karşı dayanıklılığını kanıtlamış olsa da; ıslak zeminde ağırlaşır ve oyuncunun ayağına yük olur. Modern sentetik kramponlarda bu sorunla karşılaşılmasa da deri kadar nefes almazlar ve çabuk yıpranırlar. Oysaki deri, iyi bir vuruş için idealdir. Modern sentetiklere kıyasla deri kramponlar daha pahalıdır ancak vereceğiniz paraya değecektir.

Rahat Bir Krampon Seçimi Her Şeyden Önemlidir

Tüm şartlara uyum sağlayan bir krampon buldunuz ancak ayağınız rahat etmedi. Eğer ayakkabı birkaç giyilmeden sonra esneyecek veya ayağınızın şeklini alacak gibi değilse, satın almanın da anlamı yoktur. Her şeyden önemlisi ayağın rahat etmesi gerekir ki; oyuncu oyuna odaklanabilsin.

Bazı durumlarda rahatlık ve görünüm arasında kalmak olasıdır. Rahat hissettiğiniz ayakkabının istediğiniz rengi yoktur ya da hayran kaldığınız o kramponun içinde rahat etmeyeceğinizi bilirsiniz. Tercihinizi rahatlıktan yana kullanmak uzun vadede mantıklı bir seçim olup; sağlığınız korumada da etkilidir.

Size En iyi Hissettiren Kramponu Seçin!

Bir ayakkabıyı sadece güzel göründüğü için almanın bir anlamı yoktur; ancak temel kriterleri karşılayan ayakkabıyı bulduğunuzda aynı anda müthiş görünmesini istemek çok normaldir! Sevdiğiniz markaların yeni sezon ürünlerindeki renkler sizi cezbetmişse, ruhunuzu kıpır kıpır eden ayakkabıyı seçmekten korkmayın. İster neon yeşil ister pembe olsun, sahada koştururken sevdiğiniz ayakkabıyı giymenin moralinizi yükselteceğini unutmayın. Ünlü futbol oyuncularının giydiği kramponlar birçok hayran veya taraftar tarafından sevilerek satın alınır. Eğer renk tercihi yapmakta zorlanıyorsanız sevdiğiniz oyuncunun giydiği kramponlara göz atabilirsiniz

Etiketler: krampon
Mayıs 22, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR