Blog Başlık

  • Haziran 16, 2020

    Spor Ayakkabı Temizlerken Bunlara Dikkat Edin

    Doğru temizlik yöntemlerini ve araçlarını kullanmamak, ayakkabıda dönüşü olmayan hasarlara neden olabilir.

    Peki, Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

    Adım Adım Spor Ayakkabı Temizliği

    İşe mutlaka bağcıkları çıkararak başlayın, aksi halde bağcıklar, temizlik ürününün ve fırçanın, ilgili bölgeye ulaşmasını engelleyecektir. Çıkardığınız bağcıkları musluk altında sabunla yıkayabilir ya da deterjanlı ılık suda bir süre bekletmek suretiyle temizleyebilirsiniz.

    Ayakkabı sayasını su ile temizlemeye geçmeden önce sayayı tozdan mümkün olduğunca arındırın. Bunun için uygun bir ayakkabı fırçası kullanabilirsiniz. Fırça, yumuşak uçlu olmalı ve fırçalama işlemini yüzeye zarar vermeden yapmalısınız.

    Fırçalama işleminin ardından sıcak suya bir miktar çamaşır deterjanı ekleyin ve bunu iyice karıştırın. Ayakkabıyı tozdan arındırmak için kullandığınız fırçanın kıllarını temizleyip, deterjanlı suya ıslatın. Sayayı ve orta tabanı bu kez de bu suyla fırçalayın. Bu işlemi, kullanmadığınız yumuşak uçlu bir diş fırçasıyla ya da bezle de gerçekleştirebilirsiniz.

    Lekeler çıktıktan sonra duru suyla sayayı silin. Dilerseniz deterjanı suyla ayakkabı tabanını da temizleyebilirsiniz.

    Aşındırıcı Maddelerden Kaçının

    Ayakkabınızı silerken tanecikli yapıya sahip temizlik ürünlerinden uzak durmanızda fayda var. Bunlar, yüzeyi aşındırabilir. Sert kimyasal özelliğe sahip maddeler de ayakkabı temizliği için uygun değildir. Ayakkabı deri kısımlar içeriyorsa bu bölümlerde kesinlikle kimyasal temizleyici kullanmayın, özel deri temizlik ürünlerinden yardım alın.

    Bez Seçimi

    Ayakkabı sayasını silmek için kullandığınız bezin renk verir özellikte olmamasına dikkat edin. Yüzeyi çizecek yapıya sahip bezlerden de kaçınmanız gerekiyor. Mikrofiber bezler, ayakkabı temizliği için idealdir.

    Çamaşır Makinesi Yanlış Seçim

    Kullanıcıların yaptıkları yaygın hata, spor ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak.

    Evet, çamaşır makinesinde yıkama, derinlemesine bir temizliğin kolay yolu gibi görünüyor, fakat bundan kaçınmanız gerek. Makinedeki yıkama ve kurutma hareketleri, ayakkabılarda yıpratıcı etki yaratır. Bu etki bazen, ayakkabı formunun tamamen bozulması gibi sorunlara yol açarak, ürünü kullanılmaz hale getirebilir.

    Kuruturken Dikkat!

    Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir sorusu kadar önemli bir diğer konu, temizlik sonrası.

    Ayakkabıyı kuruturken açık havada gölge bir alanı seçmenizde fayda var. Doğrudan güneş ışığına uzun süre maruz kalmak, ayakkabıya zarar verebilir.

    SPOR AYAKKABI NASIL TEMİZLENİR?
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR